Ръчно изработена коледна картичка – мисия възможна!

Както сами забелязахте, празниците неусетно дойдоха (или само на нас ни се струва така). От утре започват едни от най-светлите дни в годината, изпълнени с много семейни моменти, големи трапези, пълни чаши, претрупани елхи и весели хора. Това, разбира се, е магията на празника, която винаги искаме да споделим с най-близките си хора. Често обаче, част от тях не са близо до нас и един от най-старите начини да изпратим добра дума и да пожелаем здраве и любов е именно изпращането на картичка по пощата. Тази старомодна, малко бавна (поне в България), но все пак незаменима поща. Друго си е да погледнеш в пощенската кутия и да намериш бял плик с една-две марки на него, на който са изписани точно твоите имена. Ние сме от хората, които остават традиционалисти в това отношение – ако ще изпращаме картичка, то трябва да е истинска-хартиена, и трябва да е по пощата. И ако и вие харесвате романтиката в пращането на картички, то днес, в навечерието на Бъдни вечер, ще ви дадем няколко идеи за картички, които може да си направите съвсем сами.

  1. Първата ни идея е следната. Картичката е съвсем лесна, а това, което ви е необходимо е картон за самата картичка, тънък черен маркер, копчета или цветни кристалчета, лепило. Трябва да прецените колко голяма искате да е картичката ви, и ако се налага, изрежете част от картона. Останалото сгънете по средата. След това обърнете картичката хоризонтално и нарисувайте връвчици с панделки, спускащи се отгоре надолу. В техния край залепете кристалчетата или копчетата.enhanced-buzz-30098-1354395976-5xeasy-diy-christmas-card-craft-jpg-pagespeed-ic-6z8udtbjad
  2. Следващата картичка също включва копчета. Те трябва да са три, бели и с различни големини, най-малкото да е с две дупчици. То ще служи за глава на снежния човек, който ще направим от копчетата. Разбира се, първо трябва да изберете подходяща хартия за самата картичка, а едва след това да залепите снежния човек. Направете му шапка от хартия и я оцветете в черно. Можете да залепите и други аксесоари по картичката – панделка, снежинки или други копчета. Използвайте въображението си!
  3. handmade-christmas-greeting-cardsТретото ни предложение пък също включва панделка, но този път тя ще е основният акцент в картичката. След като подберете подходящ картон за нея, следва да изберете и красива панделка, която ще прокарате през цялата страна на картичката. Отпред завържете панделката красиво, а ако не можете, намерете вече завързана. Отдолу напишете “Весели празници!” или “Честита нова година!” и картичката ви е готова!

 

fb6ccef5c44a07b8872ce5f7c3c55eaf

 

Това, което остава е само да надпишете красивите си картички и да ги изпратите възможно най-бързо до любимите си хора. Гарантираме ви, че ще останат приятно изненадани!

 

Източник: www.pinterest.com

Share

About Irena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − seven =