,

Нови саксии от стари играчки

С настъпването на по-топли дни след някоя и друга седмица, ще започнем да се замисляме и за отглеждането на цветята, което през цялата зима беше по-скоро на пауза. Лично ние вече започнахме да купуваме нови саксии и други необходими принадлежности, а също така сме складирали по няколко китки във вода и чакаме да пуснат коренчета. Въобще, топлите пролетни дни от сега се очертава да бъдат натоварени с градинарстване, изкарване на цветята по терасите, пресаждане и други подобни действия.

Затова днес решихме да ви дадем някоя и друга идея за нови саксии, които обаче ще бъдат малко по-нестандартни. Както вече се досещате, ще обърнем внимание на старите детски играчки, които сме убедени, всеки дом с детски глъч притежава. Вече леко позачупени или просто захвърлени в някой ъгъл, ненужните детски играчки могат идеално да послужат за нови саксии.

Единственото изискване е играчките да са по-дълбочки, за да могат да поберат почвата и самото цвете. Трябва да пробиете 2-3 дупки на дъното на новата ви саксия, да я напълните с пръст и да засадите цветето, нищо повече. По-надолу ще ви покажем няколко вече готови саксии, които ще са много оригинално допълнение на дома ви, ако успеете да се преборите за играчките с децата си…

Succulent_Truck

GREEN-Power-Planter

DINO

Ако се наложи, може да изрежете част от играчката, за да напъхате цветето.

207869339020891225POrEdsW8c

13994_480740108743700_6788387444051139095_n

Развихрете въображението си и събудете детското в себе си!

Източник: http://artgarden.bg

Share

About Irena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + one =